måndag 16 juli 2007

Vi längtar efter Volvo

Inte bara vi längtar efter att få hem Volvo.


Volvo Personvagnar kan bli svenskägt
Enligt bilindustrianalytikern Matts Carlsson har AB Volvo råd att köpa Volvo Personvagnar av Ford. Och handelsminister Sten Tolgfors (m) är positiv till att Volvo Personvagnar får en svensk ägare om Ford säljer. (Ur DN)

SvD skriver att Ford inte har någon köpare till Volvo. Än. Men, vi vet inte om vi ska tro på dessa uppgifter.

Apropå svenska bilmodeller, vår andra stormodell pekades ut i mindre trevliga omständigheter idag. Amnesty rapporterar om att en underleverantör till Saab varit med och tagit fram en attackhelikopter som används av militärregimen i Burma. Illa.

Bilar ger frihet och vi gillar bilindustrin. Men vi vill att dessa storföretag tar ansvar i världen. Vi vill inte ha diktatoriska regimer som den i Burma.

Åter till Volvo:
The unveiling of the new 2008 Volvo XC70 in New York, at the 2007 New York International Auto Show.




Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

4 kommentarer:

Anonym sa...

Volvo kommer att bli kinesiskt.
Dom är ute efter teknologin och västerländsk prestige. Dessutom har dom mycket mycket pengar.

Anonym sa...

Det var nog fler än jag som tyckte att det var ett stort svek när volvo pv såldes 1999. Dessutom för 50 miljarder som i sådana sammanhang väl nästan kan betraktas som en spottstyver. Till synes för att vara duktiga gentemot aktieägare som kunde få lite utdelning på sina aktier av en engångsaffär. Man får verkligen hoppas att kapitalstarka svenska intressen är beredda att göra en insats om möjligheten att köpa tillbaka för 53 miljarder är en realitet.En aktiefond som köper in sig i Volvo PV borde snabbt kunna bli en folkaktie i Sverige och samla ihop erforderliga pengar. Om 530 000 svenskar lägger 100000:- var så är vi i hamn. En utopi, men jag kommer köpa en ny bil för första gången som gräsrotens tack om Volvo hittar hem!

Anonym sa...

När du säger att SAAB "varit med och tagit fram en attackhelikopter som används av militärregimen i Burma" .. då är du ju fullständigt ute o cyklar??

Ett (sydafrikanskt)dotterbolag har sålt ett passivt varningssystem till en attackhelikopter som ägs av den indiska staten (militären).
Dessuton finns ett mellanstatligt slutanvändaravtal mellan Sydafrika och Indien om att det som säljs till attackhelikoptern(varningsystemet, t.ex.) inte skall säljas vidare.

Ganska långt hopp till att SAAB har byggt en attackhelikopter som används i Burma...

Christian sa...

Men rapporten från Amnesty handlar väl ändå inte om Saab Automobile som sedan 1998 är helägt av General Motors utan om Saab AB som numera bara har namnet, historien och varumärket gemensamt med biltillverkaren.