tisdag 19 juni 2007

Alfa Romeo 159 är här



Alfa Romeo 156 blev årets bil när den kom 1998. Nu har ersättaren kommit: Alfa Romeo 159.

Den får bra betyg och goda omdömen:

Dagens Nyheter:
Alfa Romeo 159 andas kvalitet
Om det bara vore för formerna skulle alla kombikunder välja Alfa Romeo Sportwagon. Titta på bilden så förstår du vad vi menar. Snyggare herrgårdsvagn får man leta efter.


Modellen är utan tvekan snygg. Men ibland har design fått gå före funktion, menar Expressen:
Alfa Romeo 159 är designmässigt något av det snyggaste man kan se. Särskilt interiört. Men ibland går design före funktion. Som till exempel om man tittar på bakluckan. Den går knappt att få upp och är ännu svårare att stänga eftersom det inte finns ett synligt handtag. I stället får man ta tag med sina naglar under en list och trycka på öppningsknappen.

Lite fakta om modellen från testkörningen hos Teknikens värld:
Efterträdaren till framgångsrika Alfa 156 har vuxit en bra bit. Skillnaden är hela 23 cm i längd och åtta i bredd. Det har skapat bättre kupéutrymmen, och gjort bilen betydligt mer trygg och vuxen på vägen. Mindre alert och inte så pockande som "lilla" 156 skulle man också kunna säga. 1,9-liters motorn bidrog med till intrycket ansåg tidningens provförare. Inredningen är helt nydesignad. I standardutförande är stolarna klädda i ett skönt sämskinnsliknande material. Instrumenten domineras av två stora mätare med fingraderad skala.



Andra bloggar om: , , , , , , , ,

3 kommentarer:

Anonym sa...

Snygg modell med bra parametrar!

Anonym sa...

Undrar om kvaliten blivit bättre sedan 164an då de i ett test fick både fönsterveven och växelspaken färdig demonterade i handen ha ha ... Motorerna däremot var riktigt goa.

SideShow Surfer

Anonym sa...

Hyrde en 159:a i Italien. En med 1,9l diesel, men det blev en besvikelse. Inget vrid och ganska trött om man inte varvade den. Turbon var kanske sönder, den hade ju gått långt för att vara en Alfa. 130 mil! Dags för reparation?