lördag 23 juni 2007

En tjej som visar vägen


Intresse för bilar och motorer sitter inte i generna. Tjejer kan, om de får utveckla sina sådana sidor, vara lika intresserade och duktiga på att köra bilar och meka med bilar. Dagens Nyheter har träffat en sådan tjej som vågat ta sig in i det annars rätt mansdominerade yrket som lastbilschaufför:

Hon är 22 år och kör tunga fordon både i Norden och utomlands, tar hand om besöksgrupper som kommer till Scania Demo Centre och administrerar fordonen så de får rätt service och underhåll.
Hon tvekar inte ett ögonblick om yrkesvalet.
- Jag skulle inte kunna tänka mig att göra något annat.


Transportbranschen är en bransch som växer så det knakar och där finns det många jobb. Tidningen Transportarbetaren berättar om det:
Hjulen snurrar snabbt i transportsektorn. Redan i dag är det förarbrist på många håll i landet och Arbetsmarknadsstyrelsen beräknar att det behövs omkring 6.000 nya chaufförer bara i år.


Transportbranschen rankas som en av de heta tillväxtbranscherna just nu.

DN rapporterar också om bristen på chaufförer:
Det råder brist på chaufförer i både Sverige och resten av EU. Särskilt stor är efterfrågan på lastbils- och långtradarchaufförer.


Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken tjej! Det är bra att kvinnor får utöva också sådant arbete! Ja, man kan säga tt vårt samhälle har förändrat

Anonym sa...

Vill bara säga Hej! till alla som tagit sig tid att läsa artikeln om mig i DN.. =) Mvh// Veronica - tjejen som visar vägen ;-P